για τηλεφωνικές παραγγελίες

210-8078617
 • Έκπτωση 20%
Quest - Synergistic Zinc15mg with copper 30CAPS

Quest - Synergistic Zinc15mg with copper 30CAPS

QUEST, Quest
Παλιά τιμή: 8.18  
6.54
Κερδίζετε : 1.64 (20%)
Χαμηλότερη τιμή τις τελευταίες 30 ημέρες: €6.54
50764273
Σε Απόθεμα
+
Προσθήκη στα Αγαπημένα!

 Quest - Synergistic Zinc15mg with copper 30CAPS

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο ψευδάργυρος είναι συστατικό πολλών ενζύμων και λαμβάνει μέρος σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος.

ΔΡΑΣΗ

 1. Κυτταρική Διαίρεση
  Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και λειτουργία.
 2. Ανοσοποιητικό Σύστημα
  Ο ψευδάργυρος εντοπίζεται στην α-μακροσφαιρίνη, μια σημαντική πρωτεΐνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Είναι επίσης απαραίτητος για τη λειτουργία του θύμου αδένα.
 3. Ανάπτυξη
  Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών και την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων στην εφηβεία. Είναι επίσης απαραίτητος για την παραγωγή του σπέρματος στον άνδρα και των ωαρίων στη γυναίκα.
 4. Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα
  Ο ψευδάργυρος βοηθά στην απομάκρυνση κάποιων τοξικών μετάλλων από το σώμα (π.χ. κάδμιο και μόλυβδος).
 5. Άλλες ιδιότητες
  Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της όρασης, της γεύσης και της οσμής, καθώς και για την απελευθέρωση της ινσουλίνης και την απορρόφηση και το μεταβολισμό της βιταμίνης Α.

ΕΛΛΕΙΨΗ

Τα παρακάτω συμπτώματα μπορεί να φανερώνουν χαμηλό απόθεμα ψευδαργύρου:

 • Συχνές λοιμώξεις
 • Καθυστέρηση στην επούλωση των πληγών
 • Μειωμένη όρεξη
 • Μειωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης
 • Παθήσεις του δέρματος
 • Λευκά σημάδια στα νύχια

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για ημερήσιο συμπλήρωμα = 15mg.
Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) = 15mg.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ

Ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Δερματικά Προβλήματα
  Έχει αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα με ψευδάργυρο είναι αποτελεσματικά σε μερικούς τύπους δερματικών προβλημάτων, όπως στην ακμή (1) και το έκζεμα.
 2. Προστάτης
  Ο προστάτης περιέχει μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου συγκριτικά με άλλα όργανα. Στην προστατίτιδα (λοίμωξη του προστάτη) και στον καρκίνο του προστάτη τα επίπεδα ψευδαργύρου είναι σημαντικά μειωμένα (2,3). Ο ψευδάργυρος καταστέλλει το μεταβολισμό των ανδρογόνων στον προστάτη (2) και μπορεί να ωφελήσει μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες.
 3. Επούλωση πληγών
  Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδαργύρου συνδέονται με επιβράδυνση και δυσκολία κατά την επούλωση των πληγών. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της επούλωσης (4).
 4. Αλκοολισμός
  Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος (5) που οφείλεται σε αλκοολισμό.
 5. Γονιμότητα
  Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στους όρχεις. Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τεστοστερόνης και την καταστολή της παραγωγής του σπέρματος. Επίσης, θεωρείται ότι το μέταλλο αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σπέρματος (μετά από την εκσπερμάτωση). Στις γυναίκες, η έλλειψη ψευδαργύρου συνδέεται με μειωμένη έκκριση ορμονών, μη φυσιολογική ανάπτυξη των ωοθηκών, συχνές αποβολές, παρατεταμένη περίοδο κύησης, θνησιμότητα στη γέννηση και γέννηση βρεφών με χαμηλό βάρος (6).
 6. Εγκεφαλική λειτουργία
  Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να αντιστρέψουν μερικές μη φυσιολογικές συμπεριφορές (και την αίσθηση της ανταπόκρισης) που εμφανίζουν τα νεογέννητα με μικρό σωματικό βάρος. Φαίνεται ότι ο ψευδάργυρος επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία μέσω της ρύθμισης της παραγωγής νευροδιαβιβαστών (GABA) (7).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μετά από οξεία κατάποση 2g ψευδαργύρου ή και περισσότερο παρουσιάζονται συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός και πυρετός. Η μακροχρόνια λήψη δόσεων ψευδαργύρου των 75-300mg περίπου συνδέεται με μελλοντική έλλειψη χαλκού, όπως παρατηρείται στις περιπτώσεις της ουδετεροπενίας (χαμηλά επίπεδα των ουδετερόφιλων που ανήκουν στα λευκά αιμοσφαίρια) και της αναιμίας.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

 1. Χαλκός
  Τα υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη χαλκού. Κατά συνέπεια, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορεί να περιέχουν χαλκό για να αποτρέψουν την έλλειψή του.
 2. Σίδηρος
  Η υπερβολική ποσότητα ψευδαργύρου μπορεί να αλληλεπιδράσει με το σίδηρο και να προκαλέσει ενδεχόμενη έλλειψη αυτού του μετάλλου.
 3. Αντιβιοτικά
  Ο ψευδάργυρος επηρεάζει την απορρόφηση του φαρμάκου τετρακυκλίνη και αντιστρόφως. Κατά συνέπεια, αυτά τα δύο θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφορά κάποιων ωρών.
 4. Ναυτία
  Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι διότι μπορεί να προκαλέσουν περιστασιακά ναυτία.
 5. Άλλα φάρμακα
  Τα σκευάσματα κορτιζόνης και τα διουρητικά θειαζίδης αυξάνουν την έκκριση του ψευδαργύρου. Η πενικιλλαμίνη (φάρμακο που συνδέεται με μέταλλα) εμποδίζει την απορρόφησή του.
 6. Τρόφιμα(mg/100g)Τυρί τσένταρ4,0Βοδινό, ψητή μπριζόλα3,8Φακές3,1Ψωμί ολικής αλέσεως1,8Αυγά1,5Κοτόπουλο1,1Λευκό ψωμί0,6Λευκά ψάρια0,4Γάλα0,4Πατάτες παλαιάς εσοδείας0,3

 

Υπότιτλος :
Quest - Synergistic Zinc15mg with copper 30CAPS
Μάρκα:
Quest
Σειρά Προϊόντων:
QUEST

 

 Αξία
Παραγγελίας
Κόστος Μεταφορικών για τα πρώτα 3 κιλά Κόστος Μεταφορικών για κάθε επιπλεόν κιλό Κόστος Αντικαταβολής
 Έως 49€ 2.50€ Αττική
3.50€ Επαρχία
1.20€/kg 1.50€
 άνω των 49€ ΔΩΡΕΑΝ 1.20€/kg 1.50€

 

* Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για το Dvcare.eu.
* Τα γραμμάρια που αναγράφονται στο τίτλο του προϊόντος είναι το καθαρό βάρος του προϊόντος, το σύστημά μας υπολογίζει αυτόματα το συνολικό βάρος συσκευασίας. π.χ Frezyderm - Frezylac Pure 2 400gr , 400gr ειναι το καθαρό βάρος το συνολικό βάρος του προϊόντος είναι 510gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 210-8078617

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
 • Ασφάλεια Παράδοσης

 • Δωρεάν Αποστολή άνω 49€

  έως 3kg

 • Δωρεάν Επιστροφή