για τηλεφωνικές παραγγελίες

210-8078617
  • Έκπτωση 30%
Am Health Smile Γύρη Βιολογική 250gr

Am Health Smile Γύρη Βιολογική 250gr

Παλιά τιμή: 16.67  
11.67
Κερδίζετε : 5.00 (30%)
5200119880172
Σε Απόθεμα
+

Am Health Smile Γύρη Βιολογική 

Τι είναι η γύρη;

Όταν κοιτάζουμε από κοντά ένα λουλούδι παρατηρούμε τους στήμονες που καταλήγουν σε μικρούς σάκους, τους ανθήρες, που περιέχουν μια χρωματιστή σκόνη, τη γύρη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γύρη για το φυτό είναι ότι το σπερματοζωάριο για τον άνθρωπο. Οι μέλισσες μεταφέρουν τη γύρη από φυτό σε φυτό (επικονίαση), προσφέροντας τεράστια βοήθεια στις καλλιέργειες, μέσα από την αναπαραγωγή των φυτών και την αύξηση της παραγωγής.

Στην Αμερική οι αγρότες πληρώνουν στους μελισσοκόμους ενοίκιο για να φέρουν τα μελίσσια τους κοντά στο κτήμα για να επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις καρποφορίας. Περισσότερα από 2000 φυτά προσφέρουν τη γύρη τους στη μέλισσα.

Η γύρη είναι η μοναδική πηγή πρωτεΐνης της μέλισσας. Χωρίς γύρη, η ωοτοκία της βασίλισσας σταματάει και οι μέλισσες είναι ανίκανες να εκθρέψουν τις προνύμφες. Η αποικία καταναλώνει 35-40 kg γύρη το χρόνο.

Τη γύρη από πλευράς Apitherapy θα την χωρίζαμε σε μονοανθική, δηλαδή γύρη από ένα φυτό (π.χ. από κράταιγο) και σε πολυανθική γύρη, δηλαδή από διάφορα φυτά (π.χ. η πολύχρωμη γύρη που συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα).

Η πολυανθική είναι μια πολύ καλή γύρη γενικής χρήσης, ενώ η μονοανθική είναι στοχευμένη και πιο "" ειδική "" π.χ. η γύρη του κράταιγου είναι θεραπευτική για το καρδιαγγειακό, και είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιείται σε συνεργασία με κάποιο Apitherapist. Αντίθετα η πολυανθική είναι η γύρη που πρέπει να χρησιμοποιείτε άφοβα καθημερινά (για πρόληψη).

Ας δούμε εν τάχει τη σύνθεση της γύρης:

Πρωτεΐνες 24 % . Σάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη κυρίως ) 27 %. Η2Ο 18.5 %. Κυτταρικές ουσίες 18%. Μεταλλικά στοιχεία 5% (Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Φώσφορος, Θείον, Σίδηρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Πυρίτιο, Τιτάνιο, Ψευδάργυρος, Βόρον, Μολυβδαίνιο, Σελήνιο αλλά και αρκετά ολιγοστοιχεία). Λιπίδια περίπου 5%. Διάφορα (Βιταμίνες κυρίως της ομάδας Β, ένζυμα, ιχνοστοιχεία κ.λ.π.). 28 μεταλλικά στοιχεία βρίσκονται στο σώμα, 14 είναι απαραίτητα.

Η γύρη έχει και τα 28. Η λήψη 35 gr γύρης την ημέρα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη σε αμινοξέα. Θεωρώ τη γύρη την καλύτερη τροφή για όλους, πολύ περισσότερο για τους χορτοφάγους, που ψάχνουν για μια πηγή πρωτεϊνης αντίστοιχης ή και καλύτερης του κρέατος.

Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο ""απελπισμένα"" ψάχνουν για πηγή πρωτεϊνών και Β12. Η γύρη τα έχει και τα δύο. Χάρη στη σύνθεση της η γύρη θεωρείται αξεπέραστο διατροφικό συμπλήρωμα: 100 gr γύρης αντιστοιχούν σε 500 gr βοδινό κρέας ή σε 7 αυγά. Η γύρη αποτελεί βασικό συμπλήρωμα των πρωταθλητών. 

Ας δούμε όμως μερικές φαρμακολογικές ιδιότητες της γύρης:

Είναι αφροδισιακό. Βοηθάει στον αναβολισμό του οργανισμού. Βοηθάει στην όρεξη. Προστατεύει από την αθηρωσκλήρυνση. Αντιβακτηριακό. Αντιβιοτικό. Προστατεύει από την τερηδόνα. Έχει αντικαταθλιπτική δράση καθώς προσφέρει ένα πλήθος βιταμινών

Υπότιτλος :
Am Health Smile Γύρη Βιολογική 250gr
Μάρκα:
AM Health

 

 Αξία
Παραγγελίας
Κόστος Μεταφορικών για τα πρώτα 3 κιλά Κόστος Μεταφορικών για κάθε επιπλεόν κιλό Κόστος Αντικαταβολής
 Έως 49€ 2.50€ Αττική
3.50€ Επαρχία
1.20€/kg 1.50€
 άνω των 49€ ΔΩΡΕΑΝ 1.20€/kg 1.50€

 

* Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για το Dvcare.eu.
* Τα γραμμάρια που αναγράφονται στο τίτλο του προϊόντος είναι το καθαρό βάρος του προϊόντος, το σύστημά μας υπολογίζει αυτόματα το συνολικό βάρος συσκευασίας. π.χ Frezyderm - Frezylac Pure 2 400gr , 400gr ειναι το καθαρό βάρος το συνολικό βάρος του προϊόντος είναι 510gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας 210-8078617

  • Ασφάλεια Παράδοσης

  • Δωρεάν Αποστολή άνω 49€

    έως 3kg

  • Δωρεάν Επιστροφή